Fes clic a les imatges per veure la galeria completa

Castell De Burriac - Banyadores

Antic camí de pujada al Castell de Burriac.

Partirem del pàrquing situat a sobre de la font Picant, creuarem la pista principal i seguirem un sender que correspon amb l’antic camí de pujada al Castell de Burriac, aquest camí era el que feia servir la gent del poble de Cabrera de Mar per accedir al castell, abans de què existís la pista forestal. Caminarem en forta pujada entre alzines, brucs, cirerers d’arboç, amb exemplars de pi pinyoner i pi blanc.

Un cop al coll i sense entrar a la pista, seguirem en pujada, ara ja amb vegetació més baixa i esclarissada. En aquest tram haurem d’estar atents als nens, ja què hi ha algun tram de fàcil grimpada.

Un cop al Castell de Burriac trobarem plafons informatius que ens explicaran l’historia de l’indret i gaudirem d’espectaculars panoràmiques de 360º. Tindrem vistes a gran part de la franja litoral del Maresme, Serralada de Marina, al Parc Natural del Montnegre-Corredor, al Parc Natural del Montseny i als Cingles de Bertí.

El descens des del Castell de Burriac el farem per una pista ample però amb forta pendent, pareu atenció. Un cop a la pista que puja des d’Argentona la creuarem per agafar un bonic i ombrívol sender de baixada.

A la segona part de la ruta, gaudirem de l’excursió caminant per senders variats, en alguns trams coberts de vegetació i en d’altres sobre terra granític i amb diferents punts panoràmics. Coneixerem la geologia de la Serralada del Litoral i la seva fauna i flora.

L’última part de la ruta la farem per una còmoda pista forestal, que ens portarà a conèixer la llegenda de la Creu de l’Abella i des d’on tindrem vistes a les Banyadores i al poble de Cabrera de Mar.

Durada: 2 hores
Pendent: 296,0 metres
Distància: 4,0 quilòmetres
Tema: Flora i fauna Geologia Paisatgístic
Activitat: A peu
Tipologia: Circular
Dificultat: Fàcil

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i serveis d'interès

Per a més informació podeu consultar la nostra política de galetes aquí