Situat al cim de la muntanya de Burriac, un dels contraforts de la Serralada Litoral, el castell es troba en un punt estratègic de control del territori, a 401 metres d’altitud i a 3500 metres de distància del mar. Si bé es pot suposar l’ocupació del cim de Burriac en les èpoques ibèrica i romana, els indicis trobats no permeten definir quin tipus d’ocupació hi havia. Al segle IX apareix citada la capella de Sant Vicenç i, posteriorment, el castell que es va aixecar el segle X-XI. Al XV es va refer i engrandir el recinte fortificat. Avui en dia veiem el castell consolidat i restaurat

No us perdeu...

Les rutes i senderisme al voltant del castell. El Castell de Burriac es troba al costat est del Parc de la Serralada Litoral, el qual forma part de la Xarxa de Parcs Naturals de la Generalitat de Catalunya. Hi ha nombrosos itineraris i senders de lliure accés per visitar el castell. El més senzill  comença al centre de Cabrera de Mar.

Els itineraris de l’aplicació mòbil Natura Local us mostren dues opcions autoguiades per arribar-hi, podeu accedir a : http://naturalocal.net/municipi/itineraris/cabrera-de-mar/85#ruta

 

Itinerari a peu des del nucli urbà de Cabrera:

Pujant pel carrer la Riera amunt trobareu els cartells que indiquen el camí més assequible fins al Castell, quan deixem l’asfalt i acaba el poble prendrem un camí de sorra i pedra que ens acompanyarà fins a l’arribada al Castell. L’únic accés fins al cim del castell és a peu.

Sabies que... Pere Desbosch, antic propietari del castell, per demostrar el seu poder i exercir el control sobre el territori, va sembrar el terror entre la població plantant forques per executar lladres i bandolers, i va col·locar costells (pals de fusta )a les entrades per lligar-hi culpables per l’escarment públic. A Cabrera, el lloc on encara es conserven els forats a la pedra on estaven clavades les forques del Castell de Burriac, es coneix amb el nom sinistre del “Turó de l’Infern”.

Visites guiades: Can Benet.... oferim visites guiades teatralitzades al castell de Burriac fetes per experts en la matèria. Una activitat ideal per gaudir en família, sol o amb amics!


Descarregar flyer

Butlletí electrònic