Masia Cal Frares

Masia documentada el 1235 com a propietat de la família Arnó, passaria a ser un convent de monjos benedictins cap al segle XVII raó per la qual se la coneix com cals Frares.

Després de la desamortització dels béns eclesiàstics de Mendizábal el 1837, el convent va passar a ser propietat de la família Gallemí, com es destaca a la dovella de la porta principal que diu «Jaume Gallemí 1843». Al segle XX, es va convertir en la masoveria de Torre Ametller, propietat de la família dels xocolaters Ametller. Actualment, la masia està destinada a fins de restauració, tot i que també continuen conreant la terra i venent els seus productes de temporada.

La masia, amb planta baixa, pis i golfes, conserva un celler molt interessant amb cups, botes de vi i una premsa, que data de 1802. La façana principal exhibeix la porta amb dovelles i finestres de pedra amb llinda plana, indicant una reforma dels segles XVII-XVIII. També destaquen el pedrís amb un cavalcador graonat a un costat i els treballs de forja de la reixa. L'accés a la casa es fa a través d'un portal o passadís que travessa l’era de la masia.

Fes clic a les imatges per veure la galeria completa
Dades adicionals
Ubicació:

Masia Cal Frares - Carrer, Camí de Santa Elena, 28, 08349 Cabrera de Mar, Barcelona, 08349 Catalunya

Google Maps: Veure mapa
Punt d'Interès: Desxobreix-ho al Mapa

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i serveis d'interès

Per a més informació podeu consultar la nostra política de galetes aquí