El santuari del clos de can Modolell

La importància del lloc rau que es tractaria d’un temple rural amb atractiu social i econòmic per a tot el territori, superant l'àmbit local d'Iluro. 

 

Fundat a inicis del segle I dC, el conjunt va ser reformat a partir de la segona meitat de segle amb una escala monumental, un pis superior i una estructura turriforme. Al llarg de gairebé dos segles de culte es van incorporar com a ofrenes mobiliàries (taules i bancs) així com altres objectes decoratius en marbre, destacant diversos altars. Finalment, el seu abandonament es calcula a inicis del segle III. Els materials recuperats durant els deu anys d'excavacions (1974-1984) per la secció arqueològica del Museu de Mataró es conserven als arxius del mateix museu comarcal. 

 

El santuari s’atribueix a diversos déus com Saturn i Silvà, i també es podria afegir el culte a Mitra basant-se en una inscripció que suposadament fa referència a Kautes, un acompanyant de Mitra, tot i que no s’ha arribat a un consens científic en aquest punt. 

 

L’ocupació de l’espai va ser llarga, i les excavacions han documentat espais d’habitat i d’emmagatzematge posteriors a les sitges. A més, s'han trobat diferents enterraments i hi ha la possible existència d’una capella dedicada a Sant Joan, citada en documents que daten del 1025 i 1304. 

Fes clic a les imatges per veure la galeria completa
Dades adicionals
Ubicació:

El santuari del clos de can Modolell - Carrer Cami Can Segarra, 26, 08349 Cabrera de Mar, Barcelona, 08349 Catalunya

Google Maps: Veure mapa
Punt d'Interès: Desxobreix-ho al Mapa

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i serveis d'interès

Per a més informació podeu consultar la nostra política de galetes aquí