Forns De Ca L'Arnau

El forn romà utilitzat principalment per la cocció d’àmfores que després transportarien el vi que s’exportaria per tot l’imperi romà es troba en molt bon estat de conservació. 

El centre de producció d’àmfores va ser construït sobre habitatges que havien estat abandonats a principis del segle I aC.

Aquesta zona estava formada per diferents dipòsits, zona de treball i el forn, on s’haurien elaborat sobretot àmfores, però també material per a la construcció, dolies, i recipients de mida petita i ús diari, com ceràmica comuna i vasos de parets fines.

El forn conserva quasi sencera la graella sobre la qual se situava el material a coure, en una cambra de cocció, coberta per una volta. Sota la graella tenim la cambra de combustió, formada per dos passadissos, on es col·locaria la llenya.

Al voltant d’aquesta instal·lació s’han trobat nombroses restes procedents de la cocció fallida d’àmfores i altres ceràmiques. 

Fes clic a les imatges per veure la galeria completa
Dades adicionals
Ubicació:

Forns De Ca L'Arnau - 08349 Cabrera de Mar, Barcelona, España, 08349 Catalunya

Google Maps: Veure mapa
Punt d'Interès: Desxobreix-ho al Mapa

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i serveis d'interès

Per a més informació podeu consultar la nostra política de galetes aquí