Clos De Ca L’Arnau

Els edificis més rellevants i millor conservats trobats a Ca l’Arnau són les termes romanes més antigues de la península Ibèrica i el forn romà conservat en molt bon estat.

Entre el 1997 i el 1998 es va documentar i delimitar el conjunt arqueològic que hi ha a l’interior del clos, però no va ser fins al 2007 que es va definir tota la zona. Hi trobem restes romanes de dos períodes diferents: les termes romanes de finals de segle II aC, de quan Ilturo era un centre polític i administratiu; i l'espai de producció d'àmfores amb un forn del segle I aC en molt bon estat, que evidencia l’abandonament d’Ilturo com a espai residencial, per passar a ser un centre de producció.

De la primera fase, es conserven habitatges ordenats en terrasses que s’adapten al desnivell del terreny, amb absència de carrers creuats en angle recte. Ca l’Arnau és només un dels molts llocs on s’han trobat restes constructives de l’antiga Ilturo romana, a la qual avui ja se li suposa una extensió de més de tres hectàrees.

Fes clic a les imatges per veure la galeria completa
Dades adicionals
Ubicació:

Clos De Ca L’Arnau - 08349 Cabrera de Mar, Barcelona, España, 08349 Catalunya

Google Maps: Veure mapa
Punt d'Interès: Desxobreix-ho al Mapa

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i serveis d'interès

Per a més informació podeu consultar la nostra política de galetes aquí