Cementiri i ermita de Sant Sebastià

El recinte del Cementiri Municipal va ser construït entre 1863 i 1871.
La porta principal és una portalada amb volta d'arc carpanell motllurat i a l’interior destaquen alguns elements funeraris. El primer mausoleu, prop de l’entrada, correspon al de la família Sala, construcció historicista de principis del segle XX. El panteó, concretament el de la família Ordeig, de l'any 1917, és obra de l'arquitecte Bassegoda i Amigó. També és de destacar el mausoleu de l'arquitecte Josep Domènech Estapa, molt possiblement projectat per ell mateix, que va ser construït amb llambordes, pilastres a les cantonades i coberta de cúpula cònica graonada.

La capella de Sant Sebastià, es troba al mateix camí d’Agell, a poca distància i va ser construïda el 1507 durant un important episodi d’epidèmia de la pesta i reconstruïda l'any 2001, ja que va ser cremada durant la guerra civil. Aquesta ermita, de petites dimensions, presenta una simetria perfecta de façana amb un campanar d’espadanya que la corona i per sota d’aquest, i sobre la porta d’arc de mig punt dovellat, tenim una finestra neogòtica a manera de rosassa.

Fes clic a les imatges per veure la galeria completa
Dades adicionals
Ubicació:

Cementiri i ermita de Sant Sebastià - Camí d'Agell, 08349 Cabrera de Mar, Barcelona, 08349 Catalunya

Google Maps: Veure mapa
Punt d'Interès: Desxobreix-ho al Mapa

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i serveis d'interès

Per a més informació podeu consultar la nostra política de galetes aquí