Fes clic a les imatges per veure la galeria completa

Senderisme

El contrast de la calma al costat de la capital maresmenca

Cabrera de Mar és un municipi situat al centre de la comarca del Maresme, en una petita vall oberta al litoral i fins a la carena a on s’ubica el castell de Burriac, a dalt del seu turó, i el Montcabrer, entre les localitats de Vilassar de Mar i Mataró, ocupant un dels límits del Parc Natural de la Serralada Litoral.

Més enllà del principal petit nucli que dóna nom al municipi, també formen aquest el nucli del Pla de l’Avellà, pràcticament una prolongació del nucli urbà de Vilassar de Mar, i l’antic veïnat disseminat d’Agell, a més d’algunes urbanitzacions residencials, agrupant un total de 4.600 habitants (2018).

Tradicionalment, la base de l’economia ha estat l’agricultura, amb predomini dels productes hortícoles. A partir de la dècada del 1960, els camps de conreu (on continuen predominant els conreus d’horta i de plantes ornamentals i flors, principalment clavells, amb la utilització d’hivernacles) han minvat una mica en benefici de la indústria i del turisme, tot i que l’activitat industrial ja va adquirir un relatiu desenvolupament des del principi del segle XX gràcies a la proximitat amb Mataró.

La línia de la costa està formada per una platja i un rerepaís immediat relativament pla tradicionalment ocupat per l’activitat hortícola. Per la seva banda, l’interior presenta un relleu accidentat a causa dels primers contraforts de la serra de Sant Mateu, amb predominança del les pinedes de pi blanc i pinyer.

Els principals esdeveniments festius del municipi són la Festa Major de Sant Feliu, entre finals de juliol i principis d’agost; la Festa Major de Santa Elena d’Agell, a mitjan agost; la Festa de la Verema, cap a mitjan de setembre, i els Tres Tombs, pels volts de Sant Antoni.

Dades adicionals
PDF: Flyer rutes senderisme
Fes clic a les imatges per veure la galeria completa

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i serveis d'interès

Per a més informació podeu consultar la nostra política de galetes aquí